Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


 Το πρώτο αιολικό αυτοκίνητοΤο Wind-Explorer είναι ένα πρωτότυπο αιολικό αυτοκίνητο, με το οποίο οι Γερμανοί Dirk Gion και Stefan Simmerer, δημοσιογράφοι, εφευρέτες και φανατικοί με τα extreme sports, ταξίδεψαν 5.000 χιλιόμετρα από το Perth της Αυστραλίας μέχρι το Sydney!
Το αιολικό αυτό αμάξι λειτουργεί με μπαταρίες οι οποίες γεμίζουν κάθε βράδυ με ενέργεια από έναν ανεμόμυλο, ενώ το ιπτάμενο αντικείμενο που μοιάζει με χαρταετό βοηθάει στην αύξηση της ταχύτητας με την οποία κινείται το όχημα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Wind Explorer, το οποίο ζυγίζει 200 κιλά, είναι το πρώτο αυτοτροφοδοτούμενο αιολικό αυτοκίνητο στον κόσμο και η ταχύτητα του ξεπερνάει τα 90χλμ την ώρα.


Μόλις στο πρώτο του ταξίδι, το αιολικό αυτοκίνητο σκόρπισε... ελπίδες. Η κάλυψη της απόστασης των 5.000 χιλιομέτρων κόστισε 10 δολάρια Αυστραλίας ή περίπου 7 ευρώ!


Πηγή: http://www.sigmalive.com/news/perierga/355908

1 σχόλιο:

  1. Κώστα εξαιρετικά και τα δύο άρθρα σου! Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το αιολικό αυτοκίνητο. Τελικά με αργά και σταθερά βήματα ο άνθρωπος θα στρέφεται σε πολλούς τομείς της ζωής του σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας που δεν εκπέμπουν ρύπους. Θα μου επιτρέψεις ωστόσο μια καλοπροαίρετη παρατήρηση. Όταν τα άρθρα που ανεβάζουμε στην εφημερίδα δεν είναι δικά μας, καλό θα ήταν να αναφέρουμε την πηγή ή τον αρθρογράφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή