Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Εργαστήρι Θεατρικής Δημουργίας Δήμου Καλαμαριάς Αντιδημαρχία παιδείας πολιτισμού αθλητισμού και νεολαίας

«Η Όπερα της Πεντάρας» στο Δημ.Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

Το Εργαστήρι Θεατρικής Δημουργίας Δήμου Καλαμαριάς Αντιδημαρχία παιδείας πολιτισμού αθλητισμού και νεολαίας, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια ζωής του, παρουσιάζει το έργο του Μ. Μπρέχτ «Η όπερα της πεντάρας» σε σκηνοθεσία - διασκευή Αγγελικής Σαπάτρα.

Η υπόθεση του έργου

Το έργο επικεντρώνεται σε ιστορίες της αστικής τάξης. Στο βικτωριανό Λονδίνο, ο περιβόητος Μακίθ (Μακ ο Μαχαιροβγάλτης), παντρεύεται την Πόλι Πίτσαμ κόρη του Τζόναθαν Πίτσαμ, του αφεντικού των ζητιάνων του Λονδίνου, στους οποίους πουλάει προστασία, τους εκμεταλλεύεται και διεκδικεί μερίδιο από τα καθημερινά "κέρδη" τους, ασκώντας κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα, προβάλλοντας την εικόνα ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν "εμπόριο", ακόμα και η ελεημοσύνη.

Ο Πίτσαμ ανακαλύπτει ότι η κόρη του, η Πόλι, που τη θεωρεί ιδιοκτησία του, έχει μπλέξει με τον περιβόητο κακοποιό Μακίθ. Η ίδια η Πόλι εκείνο το βράδυ παντρεύεται το Μακίθ σε ένα σταύλο και διασκεδάζει μαζί με τη συμμορία του. Γυρίζοντας σπίτι, ανακοινώνει στους γονείς της το γάμο της, αλλά και το ότι ο αρχηγός της αστυνομίας Τάιγκερ Μπράουν διασκέδασε μαζί τους, καθώς αυτός και ο Μακίθ είναι στενοί φίλοι από το στρατό. Ο γάμος αυτός εξοργίζει τον πατέρα της, ο οποίος πασχίζει να στείλει τον Μακίθ στην κρεμάλα.

Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη
Μεταμορφώσεως 7
Καλαμαριά  Θεσσαλονίκης

17 έως 19 Φεβρουαρίου και 23 έως 26 Φεβρουαρίου
Παραστάσεις ΠΕ-ΠΑ-ΣΑ στις 21:00 και ΚΥ στις 19:00

Γενική είσοδος  5 ευρώΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου