Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Η οικονομική κρίση μας χτυπάει την πόρτα!

Πριν κρίνουμε τον οποιοδήποτε, ας σκεφτούμε...Πως θα σου φαινόταν εσένα αν κάποιος σου συμπεριφερόταν άσχημα;
Πως θα ήταν αν υπήρχε ψυχολογικός πόλεμος ανάμεσά μας;;
Πως θα ήταν αν χωρίς να ξέρεις το γιατί, ήσουν αυτός που όλοι ξεχώριζαν και έκαναν αρνητική κριτική;;; Θα σου πω εγώ, ΆΣΧΗΜΟ!!
Γιατί να το κάνεις εσύ στους συνανθρώπους σου;; ΠΡΙΝ ΚΡΊΝΕΙΣ την επόμενη φορά μία μητέρα που παρακαλάει σε τέτοιους δύσκολους καιρούς για ένα μηδαμινό χρηματικό ποσό, ΣΚΈΨΟΥ! Όλοι μας αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όπως αυτές οι γυναίκες που αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουμε σημασία περνώντας από δίπλα τους.
Η οικονομική κρίση άρχισε ήδη να χτυπάει την πόρτα του καθένα μας. Σε αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να δώσουμε ΑΓΑΠΗ, ΣΤΟΡΓΗ, ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ! Πολλοί από αυτούς ζούσαν κάποτε με αξιοπρέπεια και τώρα...
Για αυτούς τους λόγους την επόμενη φορά που θα δούμε κάποια κυρία/μητέρα/πατέρα στο δρόμο να παρακαλάει, ας μην τους γυρίσουμε την πλάτη! Γιατί αυτοί στερούνται! Εμείς -ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΌΝ- όχι...! 
Γιατί η οικονομική κρίση θα χτυπήσει αύριο τη δική σου πόρτα..!!!

1 σχόλιο:

  1. Αρετούλα μου χαίρομαι πολύ που θίγεις ένα τόσο λεπτό και επίκαιρο θέμα. Δυστυχώς η οικονομική κρίση είχε σαν αποτέλεσμα τόσο την αύξηση των ανέργων, όσο και την αύξηση των αστέγων σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιούνται καθημερινά από τα ΜΜΕ. Συγχρόνως βέβαια χάνεται και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που κάποτε είχαν τη δουλειά τους, το σπίτι τους, την οικογένειά τους,τους φίλους τους και ξαφνικά βρέθηκαν στο δρόμο παρακαλώντας για τα προς το ζην. Είναι τραγικές τέτοιες εικόνες, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε το διπλανό μας που η κρίση τον αναγκάζει να γίνει επαίτης. Εύχομαι η οικονομική κρίση να μην αλλοτριώσει τουλάχιστον την ανθρωπιά μας! Να μας κάνει πιο αλληλέγγυους και ευαίσθητους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή