Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Στην ιστοσελίδα www.adespoto.gr 

αναρτήθηκαν τα παρακάτω άρθρα για την
κακοποίηση αδέσποτων ζώων, τα οποία 
προσβάλλουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο και προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Το απόγευμα της Κυριακής των εκλογών οι εθελοντές του Φιλοζωικού σωματείου Θεσπρωτίας, σύμφωνα με το Δ.Τ. που έστειλαν, φτάνοντας στο χώρο των πρώην σφαγείων Παραμυθιάς (παραχωρούμενος προσωρινά από το Δήμο Σουλίου ως καταφύγιο) για την καθιερωμένη φροντίδα και σίτιση των ζώων, αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα. 

Δύο από τα φιλοξενούμενα σκυλάκια, συγκεκριμένα ένα μαύρο κανίς ενός έτους και ένα μικρούλι τριών μηνών κείτονταν νέκρα στο χώρο με εμφανώς άσχημη γενική εικόνα. Αμέσως ειδοποιήθηκε εθελοντής κτηνίατρος ο οποίος κατόπιν αυτοψίας διαπίστωσε τη δηλητηρίαση των ζώων.
Εκτός αυτού δύο ακόμα, το αδερφάκι από το μικρό τριών μηνών και ένα ακόμη λευκό κυνηγόσκυλο βρέθηκαν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τους παρασχέθηκε άμεση φαρμακευτική βοήθεια από τον κτηνίατρο προς αποβολή του δηλητηρίου. Το κυνηγόσκυλο διέφυγε τον κίνδυνο αλλά ο μικρούλης υπέκυψε. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.
Η κακομεταχείριση, ο βασανισμός, η δηλητηρίαση, ο φόνος και κάθε άλλη βάναυση συμπεριφορά εναντίον των ζώων προσβάλλουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Η κακοποίηση ζώων δεν είναι κάτι που αγγίζει μόνο τους φιλόζωους και όσους αγαπάνε τα ζώα. Προκαλεί το κοινό αίσθημα κάθε πράξη βίας και θα πρέπει να λαμβάνεται ως σήμα κινδύνου από τους αρμόδιους και από κάθε πολίτη για πιθανούς μελλοντικούς εγκληματίες. Ελπίζουμε να καταλάβουν ότι για να θεωρείται κανείς πολιτισμένος, πρέπει να αντιμετωπίζει και τα ζώα με σεβασμό.
Ελπίζουμε ο νέος νόμος που ορίζει μεγάλες ποινές για όσους κακοποιούν ζώα να γίνει πράξη και να μη μείνει στα χαρτιά.

1 σχόλιο:

  1. Όλα αυτά τα δημοσιεύματα μόνο φρίκη και πόνο μπορεί να προκαλέσουν σε όλους μας...
    Πιστεύω ότι οι "άνθρωποι" που μπορούν να προβούν σε τέτοιες αποκρουστικές πράξεις απέναντι στα ζώα είναι αυτοί που άνετα μπορούν να κάνουν αντίστοιχα πράγματα και στους ανθρώπους...
    Η βία έχει πολλά πρόσωπα και πολλούς τρόπους να εκφραστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή